Junioritoiminta

Junioriharjoitus

Turku Aikikain junioriharjoitukset on suunnattu 7-13-vuotiaille. Lajin opettelu tapahtuu leikkien, pelien ja erilaisten ryhmäkisailujen muodossa. Alkuverryttely, kaatumisharjoittelu, jalkatyöskentely ja aikidotekniikat kehittävät notkeutta, liikkuvuutta ja lihaskoordinaatiota. Harjoittelu tukee lasten luontaistakehitystä ja opettaa heille sosiaalista kanssakäymistä eri-ikäisten lasten kanssa.

Junioriharjoittelun edellytyksenä on Suomen Aikidoliiton pakollinen lisenssivakuutus. Sen voit hankkia osoitteesta www.suomisport.fi

Harjoittelu

Juniori-aikidossa varsinaiset aikidotekniikat ovat yksinkertaistettuja ja helppoja. Uuden vyöarvon suorettuaan lapset saavat vyönsä päihin erivärisiä nauhoja, ”natsoja”. Vaikeusastetta kasvatetaan iän karttuessa. Noin 13 ikävuoden tienoilla juniorit voivat siirtyä harjoittelemaan aikuisten ryhmään.

Vaikka harjoituksissa noudatetaan budolajeille ominaista kuria, voi välillä myös nauttia liikkumisen riemusta pyörimällä, hyppimällä tai kieriskelemällä pehmeällä tatami-matolla opettajien valvovan silmän alla. Harjoittelu on valvottua ja turvallista, sillä ohjaajina toimivat kokeneet opettajat ja apuohjaajat.

Lisätietoa:

Minna Oikola

info(@)turkuaikikai.fi

Additional information