Iaido

Iaido on 1500-luvun japanilaisten samuraiden kehittämä yhtenäinen liikesarja, joka sisältää miekan vetämisen tupesta, vihollisen lyömisen ja miekan palauttamisen tuppeen. Liikesarja aloitetaan, suoritetaan ja lopetetaan keskeytyksettä ja tasaisen sujuvasti, kuten veden virtaus kiven ympäri.

Nykypäivänä traditionaalisen iaidon harjoittaminen merkitsee rauhattoman ruumiin ja kiivaan mielen yhdistymistä kohti vakaata tasapainoisuutta, jossa miekka, sitä pitelevä käsi ja molempia ohjaava mieli muovautuvat yhdeksi toisistaan erottamattomaksi kokonaisuudeksi. Iaidon vaikeus ei piile fyysisessä olemuksessa vaan henkisessä asennoitumisessa - miekka, käsi ja mieli yhdessä eivät halkaise pelkästään ilmaa.

Lisätietoa harjoittelusta ja lajista löydät vasemman reunan linkkien kautta. Keskustelupalstalta voi kysellä mitä huvittaa lajista ja harjoittelusta, ja on siellä ajankohtaisimmat tiedot peruskurssien alkamisista ja harjoitusajoistakin. Mikäli et jaksa odotella seuraavaa peruskurssia, niin soita, mailaa tai postaa keskustelupalstalle ja kysäise harjoituksien seuraamisen mahdollisuuksista ja lajin aloittamisesta!

Additional information